Navigation

Emerce – Eerste virtuele winkeltour met Google Cardboard

Eerste virtuele winkeltour met Google Cardboard

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft naar eigen zeggen de eerste virtuele tour door een winkel ontwikkeld met Google Cardboard. In zes scènes ‘wandelen’ belangstellenden in 3D door de byAMFI Statement Store. De Google Cardboard is een kartonnen houder die je smartphone omtovert tot Virtual Reality-bril. 

byAMFI Amsterdam Fashion Institute Virtual Store Tour Google Cardboard

The byAMFI Virtual Reality tour app built for Google’s new Android platform, pictured here without a Cardboard.

byAMFI Hogeschool van Amsterdam virtuele winkeltour

The virtual tour was made by meshing together special 360-degree photography and programming it with hotspots introducing what there is to see in store.

Sinds juni 2014 is Virtual Reality voor het grote publiek toegankelijk met Google Cardboard, een spotgoedkope VR-bril van karton die van je telefoon een bril maakt. De app erachter splitst het scherm in tweeën, waardoor je diepte ziet in het beeld.

De byAMFI Statement Store aan het Spui van de Hogeschool van Amsterdam is de eerste winkel wereldwijd die deze techniek nu inzet, zodat potentiële klanten op afstand kunnen beleven hoe het is om in de winkel te zijn.Sinds juni 2014 is Virtual Reality voor het grote publiek toegankelijk met Google Cardboard, een spotgoedkope VR-bril van karton die van je telefoon een bril maakt. De app erachter splitst het scherm in tweeën, waardoor je diepte ziet in het beeld.

Read more on Emerce.nl

Download the app for Android

, , , , , ,