Navigation

SNCT schenkt gelden stichting aan AMFI

Het bestuur van de stichting SNCT (Stichting Nederlandse Confectie Technici) heeft besloten de stichting te liquideren en de gelden van de stichting aan AMFI te schenken. De schenking komt ten goede van onze studenten die dit jaar de International Production minor Hong Kong goed hebben afgerond.

 

De kern van dit programma is dat de geselecteerde studenten gedurende een periode van 12 weken aan het werk gaan bij confectie-fabrieken en/of aanverwante bedrijven in Hong Kong/Kowloon en Shenzhen/Guangzhou. Doel is het op doen van ervaring met en kennis van kledingproductie en de daarmee samenhangende logistiek. Dit bevordert het behoud van en het terugbrengen naar Nederland van kennis op deze gebieden. Met het oog op hun toekomst is het voor de studenten ook van belang intensief kennis te maken met de Chinese cultuur en management stijl.

 

AMFI is ten behoeve van dit programma een samenwerkingsverband aangegaan met Hong Kong Polytechnic University. De geselecteerde studenten krijgen gedurende 3 weken in Nederland intensieve lesprogramma’s in productiemanagement, logistiek, planning en kwaliteitsbeheersing. Daarnaast bezoeken zij in Nederland modebedrijven die in China produceren, kopen en verkopen. Met begrip voor deze processen kunnen zij dan in China ervaren/onderzoeken hoe deze verbeterd en versterkt kunnen worden.

 

Het verblijf van de studenten in China begint met 4 weken studie aan de HK Polytechnic voor intensivering en verdieping van de kennis  van Mandarijn en de Chinese cultuur en managementstijl. Daarna volgt gedurende 12 weken een individuele  stageperiode bij internationale bedrijven in China.

Photo by Anouk Bosma

Photo by Anouk Bosma

 

, , ,